1. Perquè respecten el medi ambient. La producció agrària ecològica preserva el medi ambient de diverses maneres. Contribueix, entre d’altres efectes, a mitigar el canvi climàtic, millora l’eficiència energètica dels sistemes agraris, afavoreix la biodiversitat i redueix l’acumulació de contaminants al medi.
  2. Perquè han estat produïts sense pesticides ni adobs de síntesi química. S’evita així l’alliberament i l’impacte d’aquestes substàncies al medi i la seva presència als aliments de consum humà i animal.
  3. Perquè s’apliquen rigoroses normes de benestar animal. En ramaderia ecològica es faciliten zones d’exercici a l’aire lliure, pastures per als animals herbívors i uns allotjaments amplis i còmodes que permeten unes condicions de vida adequades i adaptades a les necessitats dels animals.
  4. Perquè l’ús d’antibiòtics en sanitat animal està molt limitat. Els ritmes i les condicions de producció en ramaderia ecològica són menys intensius i per això, la incidència de malalties disminueix. Tot i això, si els animals es posen malalts, per evitar-los sofriment, en última instància es poden utilitzar tractaments curatius amb antibiòtics de forma puntual.
  5. Perquè l’ús d’additius alimentaris està molt restringit. Durant el procés de transformació i elaboració de aliments ecològics només es poden fer servir un nombre molt reduït d’additius, indispensables per assegurar que la transformació es fa amb totes les garanties de seguretat i que no alteren la qualitat final del producte.
  6. Perquè no s’utilitzen organismes modificats genèticament (OMG). Les normes de la producció ecològica prohibeixen explícitament el cultiu i l’ús d’organismes modificats genèticament, ja sigui per a l’alimentació animal o per a la humana.
  7. Perquè són productes de qualitat certificada. La producció ecològica ha de complir, a més de totes les normes generals, unes d’específiques molt rigoroses, i totes les empreses que participen en el procés de producció, des del camp a la taula, estan sotmeses a controls anuals realitzats per entitats de certificació
  8. Perquè afavoreixen un desenvolupament rural sostenible. Els mètodes de producció ecològics exerceixen un paper social que afavoreix la conservació i millora de la riquesa del nostre patrimoni agrari i paisatgístic, i promou la qualitat de vida en les zone rurals.
  9. Perquè milloren la sobirania alimentaria. L’increment del consum d’aliments ecològics de proximitat millora la nostra capacitat d’autonomia alimentària en base a mètodes de producció i comercialització sostenibles que redunden en el benestar de la societat i potencien els canals curts de comercialització.
  10. Perquè són saludables, nutritius i saborosos. Gràcies a les tècniques de producció ecològica, els aliments obtinguts solen tenir una alta concentració en vitamines, minerals i àcids grassos poliinsaturats, així com d’antioxidants, entre d’altres. El fet de no forçar els ritmes naturals de creixement afecta positivament l’olor, sabor i textura dels aliments.

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca